Визитата му е по покана на Българския Кардиологичен Институт В болница

...
Визитата му е по покана на Българския Кардиологичен Институт В болница
Коментари Харесай

Горд съм с моите колеги доц. Корновски и д-р Красналиев и техните екипи, обяви проф. Карел

Визитата му е по покана на Българския Кардиологичен Институт

В болница „ Сърце и Мозък “ се организира брифинг, на който беше изнесена спомагателна информация по отношение на визитата на световноизвестния кардиохирург – проф. Тиери Карел.

Професор Карел е за първи път в страната ни. Специалист с извънреден опит (12 000 кардиохирургични процедури), с над 800 научни изявления, взел участие в над 50 филантропични задачи. Експертизата му включва болести на аортата, аортна дисекация, вродени заболявания на аортата, торако-абдоминални аневризми, заразен ендокардит, хирургия на трикуспидална клапа, трансплантология, транскатетърни клапни интервенции, кардиореанимация, екстракорпорално кръвообръщение, машинален циркулационен съпорт и други

Основната задача на проф. Карел е да инспектира работата, участва на плануваните оперативни процедури и управлява качеството на осъществяването. Проф. Карел означи: „ Сърце и Мозък “ е болница на международно равнище. Оперативните зали са оборудвани чудесно, основаната организация на работа е безупречна. Дейността на клиниките е проведена на най-високо равнище. Знанията и уменията на екипите са впечатляващи, а желанието да научат повече и придобият нови умения са забележителни. Няма оперативни техники, които българските ми сътрудници не владеят, само че и за двете страни е изключително скъпа опцията за обмяна на хрумвания и за разискване на разнообразни подходи за сполучливото решение на комплицирани медицински проблеми. Щастлив съм, че поставяме основата на едно дълготрайно съдействие “.

„ Постоянният блян към повишение на квалификацията на екипите, придобиването на нови познания и умения е водещо в задачата ни да вървим със стъпките на международните кардиохирургични клиники. А обективната оценка за постигнатото постоянно идва от вън…. И всичко това е в името на пациента “ сподели доктор Йордан Красналиев, шеф на отделението по кардиохирургия в болница „ Сърце и Мозък “ Плевен на брифинга през днешния ден.

 „ Не инцидентно при започване на седмицата беше оповестена информация от НЗОК по отношение на броя осъществени кардиохирургични интервенции в страната от която излиза наяве, че „ Сърце и Мозък “ са водачи в кардиохирургията в България, освен това с записана най-ниска болнична смъртност, добави доцент Владимир Корновски, шеф на Клиниката по кардиохирургия на „ Сърце и Мозък “ в Бургас.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР